Hästevenemang i Sverige


Något som brukar vara riktigt bra för inspirationen är att gå på hästevenemang eller shower. I Sverige har vi framförallt tre stora evenemang varje åt, Sweden International Horse Show, Gothenburg Horse Show och Falsterbo Horse show. Dessa tre är utplacerade med jämna mellanrum under året och i olika delar av Sverige, vilket gör det perfekt att matcha in för ett besök. Förutom tävlingar brukar det vara olika shower, finnas ett stort mässutbud och i allmänhet vara en stor samlingsplats för hästmänniskor. Vid ett besök blir man garanterat bli taggad på att åka hem och fortsätta utvecklas med sin häst. Det brukar för många även följa med en hel del nytt till hästgarderoben med hem efter att ha spenderat några timmar på mässområdena. Varje hästfest är värd ett besök och man bör besöka evenemangen någon gång.

Gothenburg Horse Show

Varje år, vanligtvis i februari, arrangeras Gothenburg Horse Show i Scandinavium i Göteborg. Tävlingen är faktiskt en av de tre största inomhustävlingarna i Världen vilket gör att många stora ryttare kommer hit för att tävla. 1977 startade evenemanget och sedan dess har man haft 1,5 miljoner besökare. Veckan brukar vara fullspäckad med tävlingar i både hoppning och dressyr, Världscupfinaler har arrangerats här samt en uppskattad mässa är vad man brukar kunna förvänta sig varje år. En riktig hästfest perfekt att börja året med och biljetter är perfekta att önska sig i julklapp eller varför inte ge bort till en vän.

Falsterbo Horse Show

Falsterbo Horse Show är den tävling som arrangeras utomhus och brukar arrangeras i Falsterbo i Skåne under juli månad varje år. Även denna tävling är fullspäckad med tävlingar i både hoppning och dressyr på varierade nivåer. Från ponny och amatörklasser till absoluta toppnivå. Även här brukar man arrangera shower, kaninhoppning, agility, ponnyridning och mycket mer som passar för hela familjen. För den shoppingsugne så har vi även här ett uppskattat mässområde där man kan handla det allra senaste och trendigaste inom hästvärlden. Vill man ta en paus från hästarna finns stranden bara ett stenkast bort där man under varma dagar kan gassa i solen och svalka sig i havet. Perfekt kombination av häst och skånsk sommar.

Sweden International Horse Show

Sweden International Horse Show hette tidigare Stockholm International Horse Show och arrangerades i Globen. Nu har showen både bytt namn, logga och platsen är nu Friends Arena i Solna. Evenemanget brukar arrangeras sista helgen i november varje år och brukar ha en klassisk och traditionsenlig julavslutning. Precis som de två andra evenemangen så är det fokus på tävlingar, show och mässa. Här hittar vi både ponnyklasser där man rider om Prins Carl-Philips pris samt tävlingar på absoluta toppnivå i både hoppning och dressyr. En populär tävling speciellt för barnen brukar vara ponnygaloppen där shetlandsponnyer gör upp om placeringarna genom en galopptävling runt arenan och över små höbalar. En fartfylld och uppskattad tävling av både publik och deltagare som brukar vara tradition varje år. Tävlingen har en Pegasus som maskot och symbol och inför varje show brukar man börja med att en skimmelhäst med Pegasusvingar galopperar runt ett varv till en traditionsenlig musik.